International Health

Liposucția alimentară modifică metabolismul și poate fi eficientă pentru o slăbire rapidă, într-o perioadă scurtă de timp, dar poate şi să reducă riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, prin faptul că se consumă grăsimi mononesaturate şi polinesaturate în loc de grăsimi saturate şi grăsimi trans.

Pentru a înţelege cum funcţionează liposucţia alimentară este necesar să înţelegeţi rolul carbohidraţilor în metabolism. Tractul digestiv descompune carbohidraţii în glucide, care se transformă în glucoză. Glucoza este u sursă primară de energie pentru organism pentru că se produce uşor şi are valori energetice ridicate.

Prin aplicarea tratamentului de liposucţie alimentară se reduce aportul de alimente bogate în carbohidraţi aproape de zero, prin aceasta se reduce nivelul de glucoză în sânge astfel încât organismul să nu o poată folosi ca sursă primară de energie.

Liposucţia alimentară funcţionează pe principiul reducerii carbohidraţilor aproape de zero şi creşterii nivelului de cetone în sânge. Când nu aveţi suficientă glucoză pentru a satisface toate nevoile energetice ale organismului, organismul va transforma trigliceridele din rezervele de grăsime în acizi graşi şi mai apoi în cetone. Ca urmare a faptului că este privat de sursa primară de energie, glucidele rezultate din carbohidraţi, organismul poate folosi corpii cetonici rezultaţi din descompunerea depunerilor de grăsime subcutanate şi din straturile profunde, din jurul organelor interne.

Prin consumul acestor rezerve pentru producerea de energie, stratul de grăsime scade, deci se pierd kilograme, dar mai ales centimetri, din zonele cu cele mai mari depuneri de grăsime (abdomen, şolduri, piept, faţă, gât).

Liposucţia alimentară vă poate schimba radical viaţa în bine

Liposucţia alimentară poate fi un instrument puternic, care vă poate schimba radical viaţa. Prin trecerea la o alimentaţie foarte săracă în carbohidraţi, care favorizează transformarea grăsimilor lipidice în energie, se poate regla tensiunea arterială, veţi scăpa de arsuri la stomac, balonare şi constipaţie, digestia se va regla, veţi scăpa de durerile din articulaţii cauzate de surplusul de kilograme, se va regla glicemia.

Liposucţia alimentară se caracterizează pe valori ridicate ale lipidelor, valori medii ale proteinelor şi valori foarte scăzute ale glucidelor (carbohidraţilor), şi s-a aplicat în medicină în primul rând pentru a se trata copii bolnavi de epilepsie. Acest mod de alimentare mimează înfometarea pentru a obliga organismul să ardă rezervele de grăsime pentru producerea de energie, în locul sursei primare care o reprezintă carbohidraţii.

De obicei, în modul clasic de alimentare, carbohidraţii din alimente se transformă în glucoză, care este transportată de insulină în mitocondriile celulelor pentru producerea de energie, şi acest proces este important mai ales pentru sistemul nervos central şi periferic. Dar, dacă alimentaţia este foarte săracă în carbohidraţi, ficatul va transforma acizii graşi obţinuţi din descompunerea trigliceridelor din rezervele de grăsime, în corpi cetonici. Aceştia vor prelua rolul de sursă de energie şi pentru sistemul nervos centra şi periferic.

O concentraţie crescută de cetone în sânge, cunoscută sub termenul medical de cetoză, duce la scăderea frecvenţei atacurilor de epilepsie. Această metodă se utiliza încă din anul 1920, dar se mai aplică doar sporadic din a doua jumătate a secolului XX, odată cu dezvoltarea şi apariţia şi diversificarea medicamentelor anticonvulsive, tipic pentru modul cum industria farmaceutică se străduieşte să înlocuiască metodele tradiţionale, naturiste, chiar dacă acestea se aplică cu succes şi pot rezolva problema.

Care sunt efectele Liposucţiei alimentare?

Când se începe tratamentul prin liposucţie alimentară, organismul trece prin mai multe faze de adaptare. După circa două zile de la începerea tratamentului şi schimbarea modului de alimentaţie, organismul începe să folosească corpii cetonici rezultaţi pentru a produce energie. În acest fel organismul pierde rapid din greutate şi, în primul rând, din grăsime. Masa muşchiulară rămâne relativ neschimbată, organismul neducând lipsă de proteine.

În acest mod de alimentaţie predomină alimentele cum sunt legumele, brânza, ouăle, carnea, peştele, fructele de mare, alimente sărace în carbohidraţi. Este esenţial să se consume legume, dar să fie cât mai sărace în carbohidraţi, pentru a asigura necesarul de fibre, vitamine, minerale şi alţi nutrienţi, pentru organism. Trebuie evitate leguminoasele bogate în carbohidraţi cum sunt cartoful, mazărea, fasolea uscată, cerealele şi derivatele acestora (orez, linte, porumb, mălai, paste şi alte produse de panificaţie.

Conform “Ketogenic Diet Resource”, contrar părerilor generale, Liposucţia alimentară nu este o dietă hiperproteică ci o dietă ketogenică.
Unii cercetători din medicină şi unii medici se folosesc de alimentaţia ketogenică pentru:

a duce cancerul în remisie printr-o nouă modalitate de tratare a cancerului
a trata epilepsia obţinând reducerea sau chiar eliminarea atacurilor
a ajuta pacienţii bolnavi de Alzheimer, prin oprirea degradării memoriei şi a funcţiilor cognitive
un control mai bun al glicemiei la persoanele cu diabet de tip 2
eliminarea simptomelor de alergie la gluten şi diminuarea altor reacţii alergice alimentare şi autoimune.

Chiar dacă nu sunteţi un “carnivor” puteţi cu uşurinţă să aplicaţi Liposucţia alimentară, consumând peşte, fructe de mare, ouă, brânză, în loc de carne. Important este aportul de grăsimi şi aportul minim de carbohidraţi.