Vă explicăm în ce constă acest tratament, ce trebuie să faceţi, cum să faceţi, pe zile, pe mese, pe ore. Se întocmeşte un protocol individualizat în care primiţi în formă scrisă toate aceste informaţii pentru a putea să urmaţi tratamentul fără probleme. La o tură de tratament se pot pierde între 7-10 kilograme din greutatea corporală. Vă vom consilia pe durata întregii perioade de tratament, până la obţinerea rezultatelor şi apoi în faza de menţinere a greutăţii obţinute pentru a nu vă îngrăşa din nou.
Ce are în comun cu liposucţia chirurgicală este doar rezultatul care se obţine într-un timp foarte scurt, fără durere şi exact în zonele cele mai afectate de grăsime sau celulită (stomac, gât, piept, şolduri…).
Da. Liposucţia alimentară se utilizează în ţările UE de mai bine de 15 ani şi dacă se aplică sub control de specialitate, pe pacienţi care nu prezintă contraindicaţii pentru acest tratament, nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.
În cazul liposucţiei alimentare este important de ştiut că aportul zilnic de calorii este la nivelul necesarului organismului, ca prin alimentaţie se introduc nutrienţi, suplimente nutritive bogate în vitamine, minerale şi alţi micronutrienţi. Cetoza este controlată prin electroliţi şi suplimente care menţin statutul acido-bazic al organismului. Cel mai important este că pacientul se simte bine şi că nici în timpul tratamentului şi nici după tratament nu există nici un fel pericol pentru sănătate.
Dacă comparăm pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate supraponderabilitatea şi obezitatea, cu eventualele riscuri pe care le presupune pierderea bruscă în greutate, vom vedea de îndată că surplusul în greutate suportat ani în şir reprezintă un pericol infinit mai mare pentru sănătate decât reducerea acestui surplus prin tratament.
Important este ca pacientul să nu aibă alte probleme de sănătate serioase, exceptând cele datorate supraponderabilităţii sau obezităţii (hipertensiune, probleme digestive, etc.). Înainte de a începe tratamentul nutriţionistul specialist în liposucţie alimentară va aprecia dacă există contraindicaţii, iar dacă există probleme care pot genera complicaţii, decizia finală o va lua un medic.
În caz că prin modul său de viaţă va reveni la un mod de alimentaţie nesănătos, kilogramele vor reveni, sau mai bine spus pacientul va câştiga din nou în greutate, tratamentul liposucţiei alimentare se poate repeta.
Pacientul va simţi în primele 2-3 zile senzaţia de foame, ca urmare a schimbării radicale a obişnuinţelor alimentare, dar în asemenea situaţii nu este interzis să se consume salată din castraveţi, deşi după câteva zile senzaţia de foame va dispare complet şi pacientul se va obişnui cu regimul, iar odată cu primele rezultate va creşte şi motivaţia.
Liposucţia alimentară permite să se piardă numai grăsime. Aportul constant de aminoacizi în timpul tratamentului permite ca masa musculară să rămână neatinsă, iar pentru producţia de energie se vor topi numai grăsimile.
Da. Chiar mai mult, dacă veţi avea activităţi fizice (bicicletă, fitness, alergare, etc.) veţi avea rezultate mai bune.
Înaintea începerii primului ciclu de tratament, specialistul nutriţionist va verifica dacă pacientul suferă de boli de rinichi. Pentru pacienţii la care valoarea creatininei de 1,4mg/dl nu se recomandă acest tratamentul. Se recomandă verificarea valorilor iniţiale ale glucozei din sânge şi colesterolului, care pot creşte aparent în timpul tratamentului, dar care vor reveni la valori normale la câteva zile după terminarea tratamentului.
Sunați acum
