International Health

Sunaţi imediat Consultantul nutriţionist la tel: 0722 604 912; 0773 353 070; 0736 979 496 şi programaţi-vă pentru consultaţie în baza căreia veţi obţine toate informaţiile necesare pentru paşii care trebuie urmaţi. De asemenea, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: [email protected]. La consultaţie vom vedea în funcţie de vârstă, înălţime, greutate, obiceiuri de viaţă şi alimentaţie, care variantă a tratamentului vi se potriveşte cel mai bine.

Vă explicăm în ce constă acest tratament, ce trebuie să faceţi, cum să faceţi, pe zile, pe mese, pe ore. Se întocmeşte un protocol individualizat în care primiţi în formă scrisă toate aceste informaţii pentru a putea să urmaţi tratamentul fără probleme. La o tură de tratament se pot pierde între 7-10 kilograme din greutatea corporală. Vă vom consilia pe durata întregii perioade de tratament, până la obţinerea rezultatelor şi apoi în faza de menţinere a greutăţii obţinute pentru a nu vă îngrăşa din nou.

NU! Liposucţia alimentară nu este o procedură chirurgicală. Este o metodă neinvazivă de tratament a supraponderabilităţii şi obezităţii, respectiv de reducere a depunerilor de grăsime din organism fără operaţie chirurgicală.

Ce are în comun cu liposucţia chirurgicală este doar rezultatul care se obţine într-un timp foarte scurt, fără durere şi exact în zonele cele mai afectate de grăsime sau celulită (stomac, gât, piept, şolduri…).

Da. Liposucţia alimentară se utilizează în ţările UE de mai bine de 15 ani şi dacă se aplică sub control de specialitate, pe pacienţi care nu prezintă contraindicaţii pentru acest tratament, nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.

Pierderea bruscă în greutate este periculoasă dacă apare ca urmare a unei dereglări în organism datorită unei boli sau afecţiuni, sau a unei diete care nu asigură organismului nutrienţii necesari unei bune funcţionări, iar organismul se înfometează, nu are destule calorii, această stare fiind dublată de foame, ameţeli, oboseală fizică şi psihică, hipersensibilitate şi lipsă de ambiţie, etc.

În cazul liposucţiei alimentare este important de ştiut că aportul zilnic de calorii este la nivelul necesarului organismului, ca prin alimentaţie se introduc nutrienţi, suplimente nutritive bogate în vitamine, minerale şi alţi micronutrienţi. Cetoza este controlată prin electroliţi şi suplimente care menţin statutul acido-bazic al organismului. Cel mai important este că pacientul se simte bine şi că nici în timpul tratamentului şi nici după tratament nu există nici un fel pericol pentru sănătate.

Dacă comparăm pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate supraponderabilitatea şi obezitatea, cu eventualele riscuri pe care le presupune pierderea bruscă în greutate, vom vedea de îndată că surplusul în greutate suportat ani în şir reprezintă un pericol infinit mai mare pentru sănătate decât reducerea acestui surplus prin tratament.

Tratamentul este destinat persoanelor supraponderale şi obeze cu vârsta mai mare de 14 ani. Pot beneficia de tratament atât femeile cât şi bărbaţii.

Important este ca pacientul să nu aibă alte probleme de sănătate serioase, exceptând cele datorate supraponderabilităţii sau obezităţii (hipertensiune, probleme digestive, etc.). Înainte de a începe tratamentul nutriţionistul specialist în liposucţie alimentară va aprecia dacă există contraindicaţii, iar dacă există probleme care pot genera complicaţii, decizia finală o va lua un medic.

Scopul liposucţiei alimentare este să reveniţi la greutate normală pentru totdeauna, respectiv să o menţineţi pe o perioadă îndelungată. După tratamentul de reducere a ţesuturilor de grăsimi, pacientul va trebui să continue dieta şi regimul alimentar recomandat timp de 3 luni de zile, după care se va produce schimbarea metabolismului bazal, respectiv organismul se va obişnui cu o alimentaţie echilibrată, moderată, diversificată şi sănătoasă, care va asigura menţinerea greutăţii normale pentru totdeauna.

În caz că prin modul său de viaţă va reveni la un mod de alimentaţie nesănătos, kilogramele vor reveni, sau mai bine spus pacientul va câştiga din nou în greutate, tratamentul liposucţiei alimentare se poate repeta.

Nu. Liposucţia alimentară este un mod de alimentaţie – deci nu reducem cantitatea zilnică de calorii sub necesarul minim.

Pacientul va simţi în primele 2-3 zile senzaţia de foame, ca urmare a schimbării radicale a obişnuinţelor alimentare, dar în asemenea situaţii nu este interzis să se consume salată din castraveţi, deşi după câteva zile senzaţia de foame va dispare complet şi pacientul se va obişnui cu regimul, iar odată cu primele rezultate va creşte şi motivaţia.

La liposucţia alimentară pot apare efecte secundare minore care se neutralizează uşor, cum ar fi:

Constipaţia
Halena (respiraţia urât mirositoare)
Balonarea

Liposucţia alimentară permite să se piardă numai grăsime. Aportul constant de aminoacizi în timpul tratamentului permite ca masa musculară să rămână neatinsă, iar pentru producţia de energie se vor topi numai grăsimile.

Da. Chiar mai mult, dacă veţi avea activităţi fizice (bicicletă, fitness, alergare, etc.) veţi avea rezultate mai bune.

Tratamentul nu se recomandă:

Copiilor sub 14 ani
Femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează
Persoanelor supraponderale sau obeze ca urmare a unor dereglări hormonale
Persoanelor care nu sunt supraponderale
Persoanelor care au intoleranţă la unele din alimentele sau componentele nutriţionale recomandate de tratament
Bolnavilor de diabet dependenţi care fac injecţii cu insulină
Bolnavilor de boli de rinichi
Bolnavilor de boli de ficat
Persoanelor cu imunitatea foarte slăbită
Altor persoane pe care specialistul nutriţionist sau medicul le consideră incompatibile cu tratamentul.

Înaintea începerii primului ciclu de tratament, specialistul nutriţionist va verifica dacă pacientul suferă de boli de rinichi. Pentru pacienţii la care valoarea creatininei de 1,4mg/dl nu se recomandă acest tratamentul. Se recomandă verificarea valorilor iniţiale ale glucozei din sânge şi colesterolului, care pot creşte aparent în timpul tratamentului, dar care vor reveni la valori normale la câteva zile după terminarea tratamentului.

Sunați acum

Pentru informaţii şi programări la consultaţii

0773 353 071