Ceea ce reprezintă un real pericol pentru sănătatea vaselor sanguine din uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, sau uleiul de soia sunt acizii graşi omega-6, astfel încât un consum constant şi exagerat din aceste uleiuri, poate afecta serios sănătatea organismului, la fel ca şi consumul exagerat şi constant de alimente pe bază de făinuri cerealiere bogate în zaharuri.
Medicina şi nutriţia tradiţională greşesc enorm atunci când recomandă oamenilor să evite grăsimile saturate, iar în locul acestora să folosească uleiuri polinesaturate.
Aceste recomandări de nutriţie stabilite cu mult timp în urmă au contribuit în mare parte la răspândirea obezităţii şi diabetului la dimensiuni epidemice, astfel că, aceste boli, după numărul de decese, pe care le cauzează în mod indirect, au depăşit orice altă boală, chiar şi cele infecţioase, din istoria omenirii.
Deşi ateroscleroza (depunerile de colesterol şi material calcifiat de pe pereţii vaselor sanguine) conţine o cantitate relativ redusă de colesterol, care are un rol mai ales reparator, şi chiar dacă aceste depuneri sunt constituite mai ales din grăsimi polinesaturate, maşina propagandistică şi-a îndeplinit cu succes datoria.
Majoritatea oamenilor din ziua de azi urmează fără să crâcnească recomandările de nutriţie oficiale, clasice, bazate pe o alimentaţie bogată în carbohidraţi şi grăsimi polinesaturate şi săracă în proteine şi lipide, neştiind că tocmai o astfel de alimentaţie produce cele mai mari daune vaselor sanguine şi sănătăţii organ ismului, în general.
Dar, nu trebuie să ne mire această neştiinţă, dacă observăm că societatea în care trăim se orientează cu prioritate spre câştig şi în mai mică măsură spre conservarea sănătăţii. Este trist
dar adevărat, pentru industria farmaceutică omul sănătos nu este profitabil, iar medicamentele pentru colesterol, hipertensiune şi diabet sunt cele mai vândute în lume.
Astfel că nu este greu să observăm legătura dintre industria alimentară şi industria farmaceutică, iar la o analiză mai atentă veţi vedea că marile companii multinaţionale deţin atât cele mai mari şi mai cunoscute branduri din industria alimentară, cât şi cele mai mari şi mai cunoscute branduri din industria farmaceutică şi industria chimică. Producţia de hrană “sănătoasă” care în final îi îmbolnăveşte pe cei ce o consumă în mod regulat, este în interesul câştigului financiar al acestor mari companii multinaţionale.