International Health

Înainte de începerea tratamentului este important de ştiut:

Prin liposucţia alimentară se tratează supraponderabilitatea şi obezitatea prin reducerea surplusului de greutate.

Se pot trata şi bolnavii de diabet (care nu fac injecţii cu insulină), dislipidemiile, hipertensiunea, hiperuricemia, ficatul gras, durerile din încheieturi generate de surplusul de greutate, imunosupresia şi alte boli cauzate de supraponderabilitate şi obezitate.

Important de specificat că, tocmai în astfel de cazuri, în funcţie de stadiul bolii, vârstă, posibilele complicaţii, specialistul ia decizia finală de aplicare sau nu a tratamentului.

Contraindicaţii

Contraindicaţii sunt determinate de condiţii care nu permit aplicarea tratamentului fiind potenţial periculos pentru sănătatea persoanei în cauză. Acestea se împart în 2 categorii:

  1. Contraindicaţii absolute – Condiţii care nu permit în mod absolut aplicarea protocolului de tratament prin liposucţie alimentară: Femei gravide, mame care alăptează, bolnavi de hepatită, boli grave de rinichi, transplant de organe, HIV.
  2. Contraindicaţii relative – Condiţii în care există o doză de risc, dar se poate aplica protocolul de tratament prin liposucţie alimentară cu supravegherea strictă a medicului: Diabetes mellitus de tip I (bolnavi dependenţi de insulină).

Efecte secundare

Prin “efecte secundare” se subînţelege o serie de semne sau simptome apărute ca urmare a aplicării tratamentului. În cazul liposucţiei alimentare nu sunt prezente întotdeauna, la toţi pacienţii, şi nu toate odată, fiind uşor de neutralizat:

Halena
Apare ca urmare a concentraţiei mari de corpi cetonici şi se poate îndepărta cu ajutorul bicarbonatului, gumei de mestecat fără zahăr, apei de gură, etc.

Dureri de cap
La persoanele foarte sensibile pot apare în primele 24 de ore de tratament având în vedere concentraţia scăzută de corpi cetonici din primele zile de tratament. Se atenuează cu aspirină.

Constipaţia
CONSTIPAŢIA OPREŞTE SCĂDEREA ÎN GREUTATE! Dacă apare constipaţia trebuie băute ceaiuri laxative sau laxative din plante (Senalax de exemplu).

Balonare
Poate apare ca urmare a dereglării echilibrului acido-bazic din lumenul intestinelor. Unii pacienţi suferă de constipaţie înainte de a începe tratamentul liposucţiei alimentare. Se înlătură cu uşurinţă folosind produse de tip ORS NORMIA care se găsesc în farmacii.

Iritabilitate
Poate apare în primele zile de tratament, dacă corpii cetonici nu sunt bine canalizaţi pentru a-şi îndeplini funcţia de catalizatori în producţia de energie. Se poate neutraliza cu ajutorul produsului Vamex.

Sunați acum

Pentru informaţii şi programări la consultaţii

0773 353 071