International Health

Este aproape incredibil în câte modalităţi vă puteţi îngrăşa creându-vă astfel probleme de sănătate. Este îndeajuns un singur pas greşit pentru ca mai târziu să aveţi de suferit şi să dezvoltaţi probleme de sănătate cronice datorită modului în care vă hrăniţi şi vieţii haotice pe care o duceţi.

Ar fi bine dacă am cunoaşte apriori toate acele obiceiuri de viaţă şi alimentaţie care duc la îngrăşare şi creează nesiguranţă şi complexe de inferioritate datorită aspectului corpului lipsit de supleţe.

De aceea vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai mari greşeli care se fac atât în bucătărie cât şi în alimentaţie şi care duc la apariţia problemelor cu kilogramele şi ulterior chiar la obezitate.

Din păcate, este greu să ne imaginăm oricare mâncare, fără adaosul de condimente cu conţinut ridicat de aditivi şi fără adaos de zahăr, sare şi alte grăsimi nesănătoase. Ei bine, tocmai aceste alimente sunt unul din vinovaţii principali din cauza cărora, mai târziu ne vom lupta cu surplusul de kilograme. În locul lor mai bine aţi folosi condimente naturale din plante aromate uscate.

Sunt mulţi aceia care nu cunosc cum să utilizeze corect uleiul. De fapt greşeala constă în faptul că ori folosesc acelaşi tip de ulei şi pentru salate şi pentru prăjit şi pentru gătit, ori folosesc uleiuri nepotrivite pentru procesele de preparare respective. Astfel, uleiul de palmier sau de rapiţă este cel mai recomandat să se utilizeze pentru prăjit şi gătit la temperaturi ridicate, în timp ce uleiul de măsline sau din sâmburi de struguri trebuie utilizat cu precădere pentru salate şi pentru mâncăruri a căror preparare nu necesită temperaturi ridicate. Dacă veţi folosi uleiul de măsline pentru prăjit, se vor pierde toate substanţele hrănitoare din acesta.

Pe de altă parte, dacă folosiţi ulei din seminţe de floarea soarelui, din porumb sau similar, uleiuri rafinate în general, nu numai că vă veţi îngrăşa, dar vă veţi pune şi sănătatea în pericol.

Este important ca atunci când serviţi mâncarea să fiţi atenţi la porţii. Un obicei care sigur duce la îngrăşare şi mai apoi la obezitate este tocmai inexistenţa unor porţii bine definite şi calculate, iar astfel organismul nu se mai obişnuieşte cu o anumită cantitate de mâncare, nu mai controlăm cât mâncăm şi se dereglează şi metabolismul. Este necesar să fim atenţi cât mâncăm, să facem porţii mai mici şi după ce le-am mâncat să aşteptăm 10-15 minute, iar dacă după aceea ne este foame în continuare să mai mâncăm încă puţin pentru a astâmpăra foamea. După un timp în care vom învăţa organismul cu porţii mai mici nu i se va mai face foame după ce vom termina porţia stabilită.

Ar fi bine să se evite pe cât posibil gustarea mâncării în timp ce o preparaţi. Nu e nimic rău dacă mai sorbiţi din ciorbă, dar dacă de fiecare dată când veţi verifica un sos sau o mâncare prăjită cu câteva bucăţi de pâine asta nu mai e bine.

Evitaţi să beţi apă în timpul mesei şi imediat după masă, cel puţin jumătate de oră după ce aţi terminat de mâncat.