International Health

Hrana bogată în grăsimi de origine animală nu este dăunătoare pentru sănătatea organismului!

Cele mai noi cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă din domeniul medical confirmă o teorie mai veche – “Hrana bogată în grăsimi saturate de origine animală nu este periculoasă pentru sănătatea organismului!”. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în cele mai prestigioase periodice: The Telegraph, Time, Times Live, şi agenţii de ştiri (Reuters).

Mai ales în ultimul deceniu suntem ameninţaţi că dacă consumăm grăsimi saturate de origine animală ne vom îmbolnăvi de boli cardiovasculare. Multă lume a acceptat această teorie ca pe un postulat, deşi nu are nici o fundamentare ştiinţifică, şi cei care au acceptat-o nu sunt de condamnat, pentru că a fost şi este susţinută de medici, nutriţionişti, dieteticieni. Toate mijloacele mass-media au popularizat şi continuă să popularizeze această teorie, deci, de ce nu ar lua-o de bună telespectatorul leneş să verifice temeinicia acesteia.

Un studiu de cercetare din anul 1977 avertiza milioane de consumatori că consumul de grăsimi animale este dăunător sănătăţii şi că ar trebui să fie redus aportul de grăsimi animale şi alimente bogate în grăsimi saturate de origine animală. Consumatorii erau sfătuiţi să reducă la 30% aportul de grăsimi saturate din meniul zilnic. Însă, s-a dovedit că atât cercetarea cât şi recomandările pe care le făcea, nu sunt justificate.

Cercetările de care pomeneam la începutul acestui articol au dovedit că nu există nici o legătură între aportul crescut de grăsimi saturate de origine animală şi riscul de a contracta şi dezvolta boli cardiovasculare! Oamenii de ştiinţă a căror lucrare a fost publicată în revista Open Heart, au cuprins în propriul studiu şi o verificare şi reinterpretare a rezultatelor lucrărilor ştiinţifice efectuate în anul 1977 şi în anul 1983.

Rezultatele studiului bazat pe 6 cercetări ştiinţifice în care au fost incluşi 2.500 subiecţi, nu au putut confirma existenţa nici unei legături directe sau indirecte între grăsimile saturate de origine animală şi decesele cauzate de bolile cardiovasculare.

Să sperăm că aceste noi dovezi ştiinţifice îi vor convinge pe mulţi consumatori că suntem în pragul unor schimbări radicale în ce priveşte nutriţia şi noile tendinţe în alimentaţie. Liposucţia alimentară a mai primit o confirmare şi susţinere ştiinţifică a mecanismelor biochimice pe care le declanşează în organism, iar grăsimile saturate de origine animală sunt una din sursele de bază pentru producerea energiei vitale în organism, mult mai eficientă decât carbohidraţii, iar, spre deosebire de carbohidraţi care pot influenţa creşterea în greutate şi apariţia obezităţii, grăsimile de origine animală, consumate ca sursă de energie, ajută în procesul de pierdere în greutate şi combatere a obezităţii.